Stichting Nowruz

BOSNIË

Wij hebben de eer gehad om een documentaire te maken over Srebrenica, een plek met een rijke geschiedenis waar de littekens van het verleden nog dagelijks zichtbaar zijn. In 1995 vond hier de genocide in Srebrenica plaats en ter herdenking van alle 8372 geïdentificeerde slachtoffers wordt er jaarlijks een bedevaart van 100 kilometer gehouden, de Mars Mira.

In deze documentaire hebben we de verhalen vastgelegd van betrokkenen en deelnemers aan de mars en bieden we een diepgaand beeld van de impact van deze mars op de Bosnische bevolking en de toekomst van de regio. Omdat deze verhalen niet vergeten mogen worden.

We hebben deze reis met zorg en toewijding ondernomen, met het oog op het delen van deze cruciale momenten uit de geschiedenis. Nu de documentaire af is, kijken we ernaar uit om deze met jullie te delen. We hopen oprecht dat jullie door deze film de diepte van deze gebeurtenissen zullen voelen en de verhalen die we hebben vastgelegd zullen waarderen. We kijken ernaar uit om deze belangrijke documentaire met jullie te delen zodra deze klaar is.